Каква вечеря направих само, гостите не казаха думичка, докато не ометоха и последната хапка, а ястието ми беше достойно за Мастър Шеф

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каква вечеря направих само, гостите не казаха думичка, докато не ометоха и последната хапка, а ястието ми беше достойно за Мастър Шеф
Каква вечеря направих само, гостите не казаха думичка, докато не ометоха и последната хапка, а...
544731
Каква вечеря направих само, гостите не казаха думичка, докато не ометоха и последната хапка, а ястието ми беше достойно за Мастър Шеф
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Вкусен вечеря, с която ще шашнете всички

Необходими продукти:

1 голям патладжан
2 тиквички
5-6 зрели домата
2 средни глави лук
100 грама сирене
3 яйца
125 мл. зехтин
сол, подправки по желание

Как да я приготвите:

Измийте патладжана, обелете го и го нарежете на около 2,5 сантиметрови кубчета.

Поставете кубчетата патладжан в цедка, подсолете ги добре и ги оставете на страна за около 30 минути. След това ги измийте и подсушете. Загрейте тиган на средна температура и добавете 3 супени лъжици олио. Добавете сухите кубчета патладжан и ги запържете. Сложете сол и подправки на вкус.

Докато патладжана се пържи, измийте доматите и тиквичките – домати ги нарежете на кръгчета, тиквичките нарежете по дължина. Загрейте фурната на 220 градуса по Целзий. Намажете подходящ съд с масло и в него подредете приготвените зеленчуци. Върху патладжана сложете ред тиквички, ред домати. Разбийте трите яйца с малко мляко, поставете сиренето в сместа, посолете и залейте ястието.

Пече се в предварително загрята фурна за около 40 до 45 минути. Извадете храната от фурната и оставете да се охлади за десетина минути.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft