Подправката лимонтузу

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Каква е историята на лимонтузуто
59621

Каква е историята на лимонтузуто

Историята на тази киселина можем да проследим назад във времето, чак до 800 г, когато тя е получена за първи път от калиев тартарат. В древността той бил известен като винен камък (още тригия, тартар).

За предшественика на днешното лимонтузу трябва да сме благодарни на персийския алхимик Джабир ибн Хаян, който е допринесъл много по отношение на други подобни и основни химични процеси, които са приложими и в наши дни.

Всъщност съвременният процес за добиване на винена киселина/лимонтузу е открит през 1769 г. от шведския химик Карл Вилхелм Шееле.
 

1
2
3 4 5 6 7
Подправки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft