За какво се използва подправката сминдух

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво става, ако запечем семената на сминдуха
228556

Какво става, ако запечем семената на сминдуха

Ако се запекат, семената на сминдуха придобиват характерен аромат на ядки. В много страни чименът се използва за кайзероване на месо - за направата на кайзер пастърма. Тази употреба е пряко свързана със силното му антисептично действие. Малки количества чимен се съдържат в почти всяко индийско къри. Ароматните семена с горчив вкус са основно съставка на сместа “панч форон” от Бенгал. Чименът присъства и в грузинския микс от подправки, наречен “кмели-сунели”.

1 2 3 4
5
6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft