Какво съдържа празът
	Белтъчини
	Захари- ниско съдържание- препоръчителен за диабетици
	Минерални соли
	Етерични масла
	Микроелементи- магнезий, желязо, мед, калций, много високо съдържание на калий и много ниско съдържание на натрий- перфектната комбинация
	Фолиева киселина- препоръчителен за бременни
	Витамини- B1, B2, B3, B6, C и E
	Фитонциди- с особено силно антибактериално и дезинфекциращо действие
	18 аминокиселини, сред които най-важна Цистеинът- укрепващ имунната система, предотвратяващ чернодробни и сърдечни увреждания, използващ се като профилактично средство срещу косопад, астма, дори рак. Цистеинът забавя действието на свободните радикали, разрушаващи мозъчната тъкан. От тук идва и полезността му при хора, страдащи от Паркинсон.
	Много малко калории- подходящ при затлъстяване
А сега погледнете как действат тези съставки или десетте причини да похапваме праз:


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







