Какините рязани мекички - скоро ще ги заобичат всички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Какините рязани мекички - скоро ще ги заобичат всички!
Какините рязани мекички - скоро ще ги заобичат всички!
admin
Добавена от: admin
40382
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. брашно
25 гр. прясна мая
200 гр. свинска мас (може и меко масло)
малко хладка вода
щипка сол

От брашното, маята (разтворена в малко топла вода), свинската мас (масло) и щипка сол омесете тесто. Тестото трябва да е гладко, компактно, но меко. Оставете го завито в кърпа за половин час. През това време то ще втаса. След това разточете тестото на кора с дебелина 3 мм и го нарежете на ромбоиди. 

Изпържете ромбчетата тесто в голяма тенджера с много гореща мазнина от двете страни. Щом се зачервят и надуят, ги извадете върху домакинска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.

Може да ги поднесете просто така или с екстра - сирене, сладко и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft