Калцоне

вход през zajenata.bg
Калцоне
admin
Добавена от: admin
9406
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл. топла вода
1 пакетче суха мая
2 с.л. зехтин (олио)
1 с.л. сол
4 ч.ч. бяло брашно
2 големи червени пиперки
2 с.л. зехтин (олио)
350 г лук ( по-възможност червен), нарязан на тънки колелца
4 парчета пушена наденица, нарязана на кръгчета
4 ч.ч. настърган кашкавал
4 с.л ситно нарязан риган (орегано)

Сложете 300 мл. топла вода в дълбок съд.
Изсипете маята, разбъркайте и оставете за няколко минути да се разтвори. Добавете олиото и солта.
Добавяйте постепенно брашното като разбърквате.
Сложете на посипана с брашно повърхност и месете до получаване на еднородно, еластично тесто, като посипвате с брашно ако е необходимо за около 1 мин.
Сложете тестото в голям, намазан с олио съд.
Покрийте с капак или фолио.
Оставете тестото да втаса (да увеличи двойно обема си) за около 1 час и 15 мин в топло помещение.
(За да проверите дали тестото се е надигнало достатъчно, натиснете с два пръста тесто, на 2 см един от друг. Тестото е втасало ако се запазят следите от пръстите и видимо си е увеличило обема (обикновено двойно).
Междувременно изпечете пиперката, обелете я и изчистете от семките.
Нарежете на ивички.
Загрейте олиото, сложете червения лук, нарязан на кръгчета и пържете до златисто.
Извадете и сложете да се изцеди от мазнината.
Запържете наденицата, нарязана на 1 см кръгчета.
Извадете и изцедете на кухненска хартия или решетка.
Смесете в съд настъргания кашкавал и нарязания на ситно риган, овкусете с черен пипер и сол.
Разделете тестото на 4 равни топки и разточете всяка върху набрашнена повърхност на 20 см кръг.
Разстелете 1/3 ч.ч. от кашкавала върху половината от всеки кръг като оставите 2 см празна ивица по краищата.
Покрийте със 1/4 от лука, 1/3 ч.ч. кашкавал, 1/4 от наденицата, 1/3 ч.ч. от кашкавала и накрая 1/4 от пипера.
Прегънете на две тестото над плънката, като оформите половин кръг.
Притеснете много добре краищата, като оформите бордюр.
Като използвате шпатула преместете пиците в съда за печене предварително намазан с олио.
Надупчете повърхността с вилица.
Печете до златисто кафяво. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft