Пица калцоне с ананас и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица калцоне с ананас и моцарела
Пица калцоне с ананас и моцарела
admin
Добавена от: admin
6555
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл топла вода
7 г суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
420 – 450 г брашно тип 500
2 с л зехтин
за плънката:
80 г готов доматен сос за пица или спагети
200 г ситно нарязана шунка
225 г консервиран ананас на кубчета (изцеден)
120 г настъргано сирене моцарела 

Фурната се загрява на 210 С. Две огнеупорни тави се застилат с хартия за печене.
В купа се смесват водата, маята, солта и захарта. Сместа се разбърква добре с вилица. Покрива се и се оставя настрана за 5 минути.
В голяма купа се пресява брашното. Прибавят се шупналата мая и зехтинът. Омесва се меко тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се още 5 минути или докато тестото стане еластично. Разделя се на 4 части и всяка се разточва на кръгла кора с диаметър 18 см. Краищата се намазват с вода.

Отгоре се поставя 1 с. л. доматен сос. Върху едната половина от кората се поставят 1/4 от шунката, ананаса и моцарелата, като 2 см от края се оставя непокрит. Пълната половина се похлупва с другата. Краищата се защипват добре с вилица. Приготвените калцоне се нареждат в тавите. Отгоре могат да се поръсят с морска сол и подпправки на вкус. Пекат се 20 минути до златист цвят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft