Капоната

вход през zajenata.bg
Капоната
admin
Добавена от: admin
7276
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 малки патладжана (около 500г)
сол и черен пипер
1/2 чаша олио
5 средни глави лук (около 600г)
2 скилидки чесън, пасиран
2 парчета целина, нарязана
185г (1 чаша) зелени маслини без костилки, разрязани на половина
2 х 410г консерви домати
1 чушка
1 с.л. захар
1/2 чаша оцет
2 с.л. каперси
1 с.л. нарязан магданоз
1 с.л. нарязан босилек
 

Нарежете патладжаните на кубчета по 2 см, сложете в купа, поръсете със сол и оставете 1 час. Измийте под хладка вода и подсушете.
Загрейте олиото в тиган, добавете патладжаните, пържете докато покафенеят, извадете от тигана. Запържете чесъна и лука. Задушете на слаб огън за 10 минути, докато лукът омекне. Добавете целината, маслините, доматите заедно със сока и чушката. Гответе без капак 10 минути, докато омекне целината. Добавете захар, оцет и каперсите. Гответе, докато по-голямата част от течността се изпари. Добавете патладжаните и зелениите, разбъркайте, оставете да се охлади и приберете в хладилника. Поднесете капонатата студена, в комбинация с прясно изпечен хляб. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft