Лесни рецепти за пудинг

вход през zajenata.bg
302390

Карамелен пудинг

за една доза: 4 супени лъжици кристална захар, 1/2 пакетче прясно масло, 7 супени лъжици брашно, 300 мл прясно мляко, 6 яйца, 1 пакетче ванилия.

 Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията, брашното и жълтъците (един по един). Накрая, без да се преустановява разбъркването, се примесват разбитите на сняг белтъци. Сместа се излива в намазана с масло форма и се вари на водна баня 45 минути. Готовият пудинг се оставя да се охлади до стайна температура, изважда се в подходяща чиния и се порционира.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft