Лесни рецепти за пудинг

вход през zajenata.bg
302319

Пудинг с ябълки

за една доза: 1 чаена чаша пудра захар, 4 яйца, 11/2 чаена чаша стрити бисквити, 1 кафена чашка прясно мляко, 1/2 чаена чаша растително масло (или разстопено прясно масло), 4 ябълки, 1 супена лъжица стафиди, 2 супени лъжици счукани орехови ядки, настърганата кора и сокът от 1/2 лимон, 1 чаена лъжичка канела, 6 супени лъжици кристална захар за карамела.

 В съда, в който ще се пече пудингът, се загрява на сухо до светлокафяво оцветяване кристалната захар и с получения карамел се обливат стените на съда.
Обелените и почистени ябълки се настъргват и леко се изстискват, след което се смесват със стафидите, ореховите ядки, канелата, кората и сока на лимона.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване и към тях при непрекъснато разбъркване се прибавя последователно по малко от бисквитите и от млякото, а след това - мазнината и ябълките. Накрая внимателно се примесват разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в облетия с карамела съд и се пече 10 минути в силно загрята фурна (220-250 С), а след това при умерена температура (180-200 С) още 30 минути. Като поизстине, пудингът се обръща в подходящ съд и се порционира.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft