Картофена пица пай

вход през zajenata.bg
Картофена пица пай
admin
Добавена от: admin
16526
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
6-7 не много големи картофа
1 1/2 чаена чаша брашно
2-3 супени лъжици краве масло
2 супени лъжици настъргано сирене
1 яйце
20 г мая
1/2 чаена чаша топло мляко
сол и черен пипер на вкус
За пълнежа:
100 г шунка (или друг вид мек колбас)
2 яйца
100 топено сирене
4 супени лъжици настърган кашкавал
1/2 чаена чаша мляко
няколко резена бекон
100 гр. обезкостени черни маслини
сол
черен пипер на вкус

Сварете картофите (без да ги белите). След това обелете и намачкате добре, добавете брашното и добре омесете. Направете кладенче в центъра, добавете яйцето, разтопеното краве масло, настърганото сирене, сол, черен пипер и маята, предварително разтворена в топло мляко. Замесете меко тесто, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса ( за около 2 часа или докато увеличи обема си два пъти).
Разстелете тестото в намазана с масло йенска тавичка или форма за пай така, че да се покрие дъното и стените. В купа разбийте яйцата с млякото и добавете ситно нарязаната шунка, накъсаното на малки парченца топено сирене, сол и черен пипер и много добре разбъркайте. Изсипете върху тестото, посипете отгоре с настъргания кашкавал, предварително запечения бекон и нарязаните маслини, и запечете във фурна за около 20 мин. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft