Картофена супичка с копър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Картофена супичка с копър
Картофена супичка с копър
admin
Добавена от: admin
7343
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За супата:
1.5 кг картофи
1 бр. глава лук
50 г масло
2 с.л. чубрица
1/2 с.л. копър
1 бр. зеленчуков бульон
1-2 с.л. сол
1 бр. яйце
1 ч.л. лимонена киселина
4-5 с.л. кисело мляко
За крутоните:
1-2 филии сух хляб
по 1 с.л. шарена сол, червен пипер и чубрица, 1 ч.л. черен пипер, сол
1/3 ч.ч. олио
сирене за гарниране

За супата: Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Поставете в голяма тенджера, добавете нарязания лук 2 с.л. чубрица и 1 с.л. сол. Варете до пълното им сваряване като разбърквате от време на време. След като са готови в отделен съд отстранете част от водата (в която сте варили) и намачкайте или пасирайте картофите, разтворете зеленчуковия бульон в част от водата и добавете към пасираните картофи, ако се налага добавете още от водата до получаване на гъста супа. Разбийте яйцето, добавете лимонената киселина и киселото мляко към него и постепенно прибавяйте към супата. Върнете за около 5 минути на котлона, след това добавете маслото, копъра и сол ако е необходимо.
За крутоните: Нарежете сухия хляб на малки кубчета, поставете ги в добре намаслена тавичка и полейте с останалото олио, разбъркайте добре, поръсете с останалите подправки, отново разбъркайте и печете в предварително загрята фурна на 200 С 15-20 минути, като често разбърквате.
Супата се сервира с прибавени в нея крутони и бучка сирене. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft