 
                
            
	картофи - на брой по избор
	олио
	заквасена сметана
	копър
	чесън
	кашкавал - или сирене
	кисело мляко - по-гъсто
Обелваме картофите, всеки картоф както е цял го посоляваме, намазваме с олио, завиваме във фолио.
Нареждаме завитите индивидуално картофи в тавичка с вода на дъното колкото да не се пекат на суха тава. Когато водата намалее доливаме малко, печем до готовност.
	Отделно приготвяме сос за заливка:
	Сметаната смесваме с две супени лъжици от киселото мляко, ситно накълцан копър и няколко склиди счукан чесън.
След като извадим готовите картофи от фурната, внимателно махаме фолиото от тях. В индививидуални чинии слагаме по няколко картофа заливаме със соса настъргваме леко с кашкавал или сирене.
Поръсваме със ситно нарязан копър (или подправка на вкус).


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








