Картофи на клечка

вход през zajenata.bg
Картофи на клечка
admin
Добавена от: admin
7665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. зехтин
еднакво големи равни картофа (около 1.35 кг.) или дребни пресни картофи
морска сол

Загрейте фурната до 200° C и намазнете тавичка с 1 с. л. от зехтина. Обелете картофите и ги разрежете на 4 (ако са пресни - използвайте ги цели или разполовени, без да ги белите). Варете ги в подсолена вода 5 мин. и ги прецедете. Вземете дървени клечици (може и китайски клечици за ядене). Прекарайте всяка клечка от единия до другия край на картофа. Като използвате остър нож, направете вертикални разрези върху горната част на картофа. Разрезите не трябва да бъдат по дълбоки от 6 мм. Клечката възпира ножа да проникне по-дълбоко. Наредете картофите върху приготвената тавичка и ги поръсете с останалия зехтин. Печете картофите 1 ч. докато станат хрупкави и златисти на цвят. 15 мин. преди да ги извадите от фурната, ги поръсете с морска сол и черен пипер. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft