Кашкавалени гризини

вход през zajenata.bg
Кашкавалени гризини
admin
Добавена от: admin
112724
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр брашно 
3 чаени лъжички бакпулвер 
1 яйце 
1 чаена лъжичка сол 
100 гр масло
100 гр настърган пармезан/кашкавал
малко прясно мляко за намазване
50 гр пармезан за поръсване
 

Смесете брашното с бакпулвера в купа или върху работния плот. Направете кладенче в средата и добавете солта и яйцето. Омесете с една част от брашното на гъста смес. В нея добавете парчетата масло и настъргания кашкавал и омесете всичко на меко тесто. Поставете го в найлонов плик и пъхнете за половин час в хладилника. След като извадите тестото от хладилника, го разточете на правоъгълен лист с дебелина 3 мм и нарежете на ленти. Усучете всяка лента на спирала, с четка ги намажете с малко мляко и наръсете с пармезан (настърган кашкавал). Загрейте фурната на 200 градуса и щом се сгорещи, прехвърлете гризините в тава за печене и печете 10-15 минути - до зачервяване. 

Идея: по желание може да поръсите гризините и със сусам или маково семе, преди да пъхнете във фурната.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft