Китайски банички с праз

вход през zajenata.bg
Китайски банички с праз
admin
Добавена от: admin
7237
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ½ чаша брашно
1 ч.л. суха мая
½ чаша топла вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
олио за пържене
няколко стръка праз, нарязан
 

Пресейте брашното в купа, добавете маята, захарта и солта. Смесете ги добре. При непрекъснато разбъркване прибавете топлата вода и зехтина; разбъркайте, за да се поеме цялото брашно.
Извадете тестото на леко набрашнен плот и месете, докато получите меко тесто. Покрийте го с влажна кухненска кърпа и оставете да втаса за 30-40 минути.
На същата набрашнена повърхност извадете втасалото тесто. Оформете на правоъгълен калъп, а него нарежете на 8 равни парчета. С точилка разточете всяко парче на кръг с диаметър 10-12 см. Намажете ги с малко зехтин и поръсете отгоре шепа от нарязания праз. Навийте на руло, не много стегнато, като внимавате да не излезе плънката. Готовите рула разтеглете леко, след това ги навийте на охлювче. С точилката леко разточете готовите спирали, като отново внимавате да не излезе от плънката.
Загрейте няколко пръста олио в тиган с дебело дъно. Когато се сгорещи, изпържете вътре баничките от двете страни до златисто. Извадете върху решетка - да се отцедят.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft