Точени банички с праз и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Точени банички с праз и сирене
Точени банички с праз и сирене
admin
Добавена от: admin
9488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 грама пресято брашно + брашно за набрашняване на работната повърхност
250 мл гореща вода
1 пакетче суха мая
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 белтък
100 мл олио
меко масло за намазване

За пълнежа:

3 стръка праз, нарязани на ситно
250 грама извара/сирене
1 супена лъжица сметана
сол и черен пипер, на вкус

Първо направете тестото: в дълбока тава пресейте брашното със солта. В топлата вода сложете захарта и маята, разбъркайте и оставете за 10 минути да втаса маята. Настрана смесете белтъка и олиото. Когато маята бухне, добавете я в брашното заедно с белтъка и олиото. Замесете бавно с дървена лъжица, докато всичко се обедини, а след това омесете меко тесто на ръка. При необходимост, добавете още брашно. Тестото се поставя в съд, намазан с малко олио, и тестото се оставя да втасва на топло място, докато се удвои. През това време се приготвя плънката: Сварете праза във вода. Омекналия праз много добре отцедете от водата и го смесете със сиренето/изварата. Сложете една супена лъжица сметана и подправете със сол и черен пипер на вкус. Плънката трябва да бъде суха, в никакъв случай течна, за да не се разлива и да остане компактна. След като тестото втаса, премесете го и го разделете на 14 равни топки. Групирайте топките по седем. Всяка топка от групата от седем разточете и намажете с масло, като ги поставяте една върху друга, а последната оставете ненамазана. Разточете купчината кори на една голяма кора, поставете половината от плънката в единия край и навийте на салам. Нарежете рулото на парчета с дебелина 5 см и ги подредете в тавичка за печене, леко поръсена с брашно. Същото направете и с останалите топки тесто и останалата част от плънката. Сложете да се пекат във фурна, добре загрята на 250 градуса по Целзий около 10 минути, след което намалете на 220 градуса и печете, докато баничките получат красив загар отгоре. Изпечените банички покрийте с кърпа и ги оставете малко да се охладят, преди да поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft