Кифлички - детелинки

вход през zajenata.bg
Кифлички - детелинки
admin
Добавена от: admin
12852
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
1 яйце
100 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
100 мл олио
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка захар
1 опаковка суха мая
За намазване и пълнеж:
1 жълтък
100 гр. сусам, кимион, ленено семе, едра сол
200 гр. салам

Брашното се пресява. 
Добавят се сухата мая и бакпулверът в средата на брашното, след което се замесва заедно с киселото мляко, прясното мляко, олиото. 
Добавят се яйцето, солта, захарта и се омесва добре, докато се получи фино тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. 
От готовото тесто се разточва кора. 
С формичка от тестото се изрязват колелца като за понички. 
Със същата формичка се изрязват колелца и от салама. 
Поставя се парче тесто, отгоре му - колелце салам. 
Отгоре се прихлупва пак с тесто. 
С нож се правят разрези от края към вътрешността, така че да се получат няколко триъгълника от кръга. Виж снимката.

Всеки триъгълник се завърта навътре. 
Подреждат се в намазнена тава, мажат се с разбит жълтък и се поръсват с ленено семе, сусам, кимион, или по желание. 
На всяка детелина се слага парче масло и се слагат да се пекат. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. 
Щом се зачервят, се изваждат. 
Покриват се с кърпа, оставят се за 5 минути, след което се поднасят. 
На здраве

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft