Домашни кифлички с плънка

вход през zajenata.bg
Домашни кифлички с плънка
admin
Добавена от: admin
70734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - около 1 кг 
масло - 250 г 
яйца - 2 броя + 1 за намазване
прясно мляко - 500 мл 
мая - 40 г прясна 
захар - 1 ч.л. 
сол - 1 ч.л. 
сирене - за плънка
кренвирши - за плънка
сусам - за поръсване

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Добавете захарта, солата и 2 яйца. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте на порции брашно и да замесвате меко, еластично тесто. Готовото тесто оставете покрито с кърпа в съд да отпочине за 15 минути. 

След това го разделете на 8 топки и всяка разточете на тънък кръг. От него нарежете като торта 8 триъгълника. Напълнете всяка с по малко натрошено сирене или накълцани на ситно кренвирши (или друга плънка по желание) и ги завийте като кифли. Наредете ги в намаслена тава близо една до друга и ги оставете на топло, за да втасат. 

Втасалите маслени кифли намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Разпределете малки бучици масло отгоре и ги сложете да се пекат в предварително загряна на 180-190 градуса. Изпечените кифли се покриват веднага с кърпа, за да се задушат и маслото да попие добре в тях.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft