Класически черешов пай с маслено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Класически черешов пай с маслено тесто
Класически черешов пай с маслено тесто
admin
Добавена от: admin
14059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Най-напред се приготвят черешите. Измиват се и се почистват от костилките, заливат се със 100 мл вода и се слагат на умерен огън да заврат. След това се прибавят 100 гр. захар и двете лъжици нишесте. Сместа се вари, докато се посгъсти. Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото брашно и бакпулвера. Добавят се пудрата захар, крема сиренето и се стрива на трохи с ръце. Постепенно се прибавят и двете яйца, както и прясното мляко. Омесва се средно меко тесто и се оставя в хладилника за 1 час. След това от тестото се отделя една трета и се оставя настрани. Другото тесто се разточва на кора и с него се покрива тавичка, намазана с масло. Отстрани на тавата се прави борд от тестото, след това върху тестото се изсипват счуканите на едро орехи, галетата и канелата. Към черешите се прибавя ромовата есенция и се разпределят върху тестото. От отделеното тесто се разточва кора и се изрязват лентички. Поставят се върху черешите, така че да се оформи решетка. Пече се в умерена фурна на 180 градуса. След като поизстине, може да се поръси с пудра захар. Най-вкусен е паят поднесен леко топъл с две топки сладолед.


Автор:
Антоанета Мавродиева, София
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft