26 Май 2012
                
                37901
            
                                                                        
                            Кои плодове в България съдържат най-много витамин С
                                                                                                Замества ли витамин С храната
                                                                                                Защо трябва да съчетаваме витамини с плодове
                                                                                                Каква е нормалната дневна доза витамин С
                                                                                                Необходимият прием на витамин С зависи от много фактори
                                                                                                Витамин С се прилага като лечение при хипо и авитаминоза
                                                                                                Витамин С е  необходим и при отслабена имунна система
                                                                                                Витамин С  подобрява  дейността на белите кръвни телца
                                                                                                Витамин С помага и за образуването на колаген
                                                                                                Действа добре и при психически и физически натоварвания
                                                                                                Витамин С е силен антиоксидант
                                                            
                Кои плодове в България съдържат най-много витамин С
	От предлаганите в България екзотични плодове кивито и гуавата са с най-високо съдържание на витамин С. В 100 г. киви се съдържа 100 мг. витамин С, а в 100 г. гуава има 180 мг. витамин С. След тях силно витаминозни са лимоните (в 100 г. сок има 80 мг. витамин С) и портокалите (в един портокал има приблизително 70 мг. витамин С). Имайте едно на ум обаче, че при термична обработка (например при варенето на компоти) и при замразяване плодовете и зеленчуците губят съдържанието си на витамин С. От познатите плодове в България шипката е също много витаминозна (100 г. плод = 1250 мг. витамин С).
	 
Още от "Здравни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







