Който е пробвал, търси рецептата! Кисело мляко, 1 яйце и 10 минути работа - на едно сядане изяждаме по 2 дози!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Който е пробвал, търси рецептата! Кисело мляко, 1 яйце и 10 минути работа - на едно сядане изяждаме по 2 дози!
Който е пробвал, търси рецептата! Кисело мляко, 1 яйце и 10 минути работа - на едно сядане...
2144
Източник: За Жената
Който е пробвал, търси рецептата! Кисело мляко, 1 яйце и 10 минути работа - на едно сядане изяждаме по 2 дози!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудни руски мекици с кисело мляко - ще ви отнемат минимално време за приготвяне, а всяка минута си заслужава, защото са пухкави, апетитни и ухаят вълшебно!

Рецептата е руска, а плънката може да нагодите според собствените си вкусови предпочитания. В оригиналния вариант се използват пилешко и гъби, но също така вкусни са с шунка и кашкавал или вечната класика - натрошено сирене и яйце.

Запишете си рецептата и непременно споделете резултата с нас:

Чудни руски мекици с кисело мляко

Продукти:

  • 500 мл кисело мляко/кефир
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 яйце
  • 750 г брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 20 мл олио

За плънката (по избор):

  • 2 малки глави лук, ситно нарязани
  • 150 г гъби, ситно нарязани
  • 200 г бяло месо, ситно нарязано или смляно
  • 150 г заквасена сметана и неутрална сметана

Приготвяне:

1. В дълбока купа смесете киселото мляко с яйцето, солта и захарта, след което постепенно добавете брашното и бакпулвера.

яйце в млякото

Снимка: YouTube

Когато се образува меко и компактно тесто, добавете олиото и месете, докато стане гладко. Покрийте и оставете да почине 20 минути.

тесто за мекици

Снимка: YouTube

2. За плънката: запържете ситно нарязания лук, добавете нарязаните гъби и оставете да къкри, докато омекнат и течността се изпари. Добавете нарязаното месо, добавете го в тигана и оставете да къкри, докато омекне и смени цвета си.

3. Подправете на вкус и добавете сметаната. Варете на слаб огън, като бъркате, докато всичко се смеси и излишната течност се изпари, около 15 минути, покрито. Оставете да се охлади.

плънка пиле и гъби

Снимка: YouTube

4. Разделете отпочиналото тесто на приблизително 19-20 топки. Покрийте ги с прозрачно фолио, за да не изсъхнат. Вземете една, поръсете я с малко брашно и я разточете с ръка или точилка, а в средата поставете плънката.

топки от тесто

Снимка: YouTube

5. Затворете краищата като триъгълник.

триъгълник тесто

Снимка: YouTube

6. Загрейте олио в тиган на среден огън, след което запържете пълнените мекици, докато се зачервят хубаво от двете страни.

триъгълници от тесто

Снимка: YouTube

мекици в тигана

Снимка: YouTube

Не ги обръщайте, докато не покафенеят хубаво от едната страна.

руски мекици в тигана

Снимка: YouTube

изваждане мекици

Снимка: YouTube

Готовите мекици са супер хрупкави отвън (ще се убедите, когато ги разчупите) и много меки и сочни отвътре.

чиния мекици

Снимка: YouTube

пълнени руски мекици

Снимка: YouTube

Насладете им се с чаша айрян или кисело мляко, а може да замените с тях не само закуската, но и обяда или вечерята.

руски мекици с плънка

Снимка: YouTube

плънка мекици

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft