Копривена чорба с тофу

вход през zajenata.bg
Копривена чорба с тофу
admin
Добавена от: admin
4017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г коприва
2 с. л. соев сос
5-6 репички
150 г соево сирене
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. девесил
1 ч. л. сол
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре
8 с. л. олио
1 яйце
4-5 стръка магданоз
1 стрък чесън
3 стръка пресен лук
2 с. л. олио  

Копривата се поставя в съд със студена вода и се измива добре. След това се попарва с вряла вода. Охлажда се отново със студена вода и се нарязва наситно.

Копривата и нарязаните надребно лук и чесън се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се поръсва брашното, разбърква се и се наливат 1 1/2 л топла вода. Посолява се.

Доматеното пюре се размива с малко топла вода и се налива в супата. Разбърква се и се оставя да ври около 15 минути.

Соевото сирене се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио. Полива се със соев сос и след 30 секунди се добавят нарязаните надребно репички. Разбърква се, посолява се и се изсипва в готовата супа.

Супата се подправя с девесил и нарязан наситно магданоз и ври още няколко минути. Яйцето се разбива заедно с лимоновия сок, след което се налива през цедка в супата. Разбърква се енергично и е готово за сервиране. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft