 
                
            1,3 литър прясно мляко 
1 пакетче масло 
6 супени лъжици брашно 
6 яйца 
18 супени лъжици захар 
2 пудинга ванилия 
1 - 2 пак. сметана за разбиване 
2 кори за крем пита (може и обикновено бутер тесто, предварително разрязано на две и запечено до зачервяване)
1. Отделете жълтъците от белтъците и след разбийте белтъците на гъст сняг. 
2. Сложете в купа около половината от млякото и в него добавете жълтъците, захарта, брашното и пудинга, и разбийте добре с миксер, докато получите еднородна смес. 
3. Другата половина от млякото поставете в тенджера и добавете маслото. Загрейте на огъня, докато млякото почти заври, т.е. докато маслото напълно се разтопи, след което дръпнете от огъня. 
4. Излейте сместа с жълтъците в горещото мляко, върнете на котлона и бъркайте, докато хубаво се смесят и кремът се сгъсти. 
5. Накрая, в охладения крем добавете и разбитите белтъци и с миксер на най-слабата скорост хубаво разбъркайте, докато сместа се обедини. 
6. Първата кора се поставя в дълбока тава и върху нея се излива полученият крем, след което се изравнява с лъжица. 
7. Разбийте сметаната и нежно я разпределете върху крема, след което покрийте с другата кора.
Съвет:
- За да можете по-лесно да разрежете крем питата, предварително нарежете горната кора на кубчета, а след това ги подредете върху крема. 
- Крем питата е много вкусна и без сметана, така че ако не сте любители на битата сметана, може да я пропуснете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








