 
                
            1,3 л прясно мляко 
250 гр. масло 
6 супени лъжици брашно 
6 яйца 
18 супени лъжици захар 
2 пакетчета пудинг ванилия 
250 мл сметана за разбиване 
2  готови кори за крем пита (или предварително изпечени от бутер тесто)
 
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на гъст сняг.
Излейте половината от млякото в купа и добавете жълтъците, захарта, брашното и пудинга. Хубаво разбийте, докато получите хомогенна смес без бучки.
Втората половина от млякото поставете в тенджера на котлона. Добавете маслото. Загрейте млякото, докато започне да ври. Маслото трябва напълно да се разтопи. Махнете тенджерата от котлона.
Смесете двете смеси и бъркайте, докато получите хомогенна смес.
Накрая добавете разбитите белтъци и с миксер на ниска скорост разбийте крема, докато всички съставки се смесят идеално.
Поставете първата кора в дълбока тава и отгоре излейте крема, след което загладете с лъжица.
Разбийте сметаната и равномерно я нанесете над сместа в тавата. След това покрийте с втората кора.
Охладете крем питата добре в хладилник, преди да я поднесете. По желание поръсете с пудра захар.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








