 
                
            
	4-5 тиквички, нарязани на парчета
	1 средна глава лук, накълцан
	8 скилидки чесън, нарязани на тънко
	около 3 с.л. зехтин
	1/2 чаша пилешки бульон
	1/4 чаша или повече готварска сметана
	шепа белено тиквено семе
	1/4 чаша настъргано сирене Пармезан (Пекорино)
	сол и черен пипер на вкус
	по желание: малко пресен кориандър, нарязан
Загрейте няколко лъжици зехтин в тиган с дебело дъно. Задушете вътре тиквичките, лука, кориандъра, чесъна и малко сол, докато тиквичките леко покафенеят. Прехвърлете в купата на кухненския робот и пюрирайте. Върнете в тигана (или тенджерка) на умерен или бавен огън, прибавете пилешкия бульон и още малко сол и пипер, ако е необходимо. Добавете сметаната, настъргания пармезан и загрейте още няколко минути. През това време запечете тиквените семки на сух тиган за няколко минути, докато пуснат аромата си. Поднесете супата в купички, поръсена с малко зехтин, 1 с.л. от тиквеното семе и още Пармезан, ако желаете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








