Кремсупа с брюкселско зеле
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6373
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	700 г брюкселско зеле
	1 л пилешки бульон
	2 бр. жълтъци
	200 г сметана
	20 г масло
	3 ч.л. (15 г) брашно
	черен пипер
	индийско орехче
	сол
Почистените зелки се поставят във вряща подсолена вода и се варят до полуомекване. Прецеждат се, поставят се в съд със сгорещено масло, поръсват се с брашно и се запържват, докато брашното получи кафяв цвят. Заливат се постепенно с бульона и се варят до пълно омекване. Супата се пресова през цедка. Жълтъците се разбиват със сметаната, постепенно се прибавя супата, посолява се, добавят се подправките и се подгрява, без да завира. Поднася се с крутони.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








