Кроасани със сирене

вход през zajenata.bg
Кроасани със сирене
admin
Добавена от: admin
5430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сирене - 200 г, бяло
брашно - 450 г
брашно - 2 с.л., за смесване с маслото
масло - 340 г меко безсолно
прясно мляко -1 ч.ч. топло
мая - 35 г суха или 5 г прясна
захар - 1 с.л.
сол -1 и ½ ч.л. 

Загрейте фурната на 220 градуса.

Разбъркайте добре маята, захарта и млякото в купа и ги оставете на стайна температура за 5-10 минути, за да се активира маята. В блендер сложете 280 г масло заедно с 2 с.л. брашно. Разбийте до гладка смес и прехвърлете в купа. 

Сложете и останалото масло в блендера заедно с брашното и сместа с мая. Пуснете блендера за 10 секунди, докато се оформи тесто. Готовото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност и се разточва. На 2/3 от повърхността на кората разнесете маслото. На около 2 см от краищата не трябва да е намазнено. Метнете ненамазаната 1/3 част върху другата все едно сгъвате плик, а след това метнете и третата част върху останалите 2. Тестото приберете в найлонов плик в хладилника за 2 часа.

Престоялото тестото разточете отново до предишните размери. Отново загърнете трите отделни части една върху друга, разточете и повторете процедурата с превуването. Приберете тестото в хладилника да престои за още 1-2 часа. Отново разточете и превийте на 2 пъти. Пак оставете тестото в хладилника за час и вече е готово за кроасани. 

Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Разрежете я наполовина и след това разрежете всяка половина на триъгълници. Ако тестото е жилаво, трябва да го приберете отново в хладилника за малко. 

Триъгълниците се разточват още, слага се по парче сирене по желание и се завива внимателно кроасана, като връхчето леко се намокря, за да залепне. Краущата завийте леко навътре, за да придадете истинската форма на кроасаните. Кроасаните се подреждат в тава с хартия за печене и отново се оформят краищата им във форма на полумесеци. 

Така се оставят да втасат на топло при около 30 градуса. Ако решите да втасват във фурната, задължително вътре сложете и съд с вода. Обикновено кроасаните втасват за час. Мажат се с разбито яйце с вода 15 минути преди печене. Преди да ги вкарате в студената фурна пак ги намажете. Кроасаните се пекат за около 15-20 минути до златист цвят. Щом станат достатъчно бухнали ги извадете от фурната и оставете да се охладят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft