Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик
Кубче мая и чаша олио - така се прави най-фантастично вкусният и лесен тутманик
admin
Добавена от: admin
14432
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр.брашно

1 кубче мая

250 мл олио

сол на вкус

вода - колкото поеме

400 гр.натрошено сирене
 

Пухкав, мекичък, пълен със сирене - това е тутманикът, чиято рецепта ще ви предложим днес. Идеален е за съботната закуска с чаша кисело мляко. Освен това е лесен и е по силите дори на начинаещи в месенето. Ето как се прави този фантастично вкусен и лесен тутманик:

Разтворете маята в чаша топла вода с лъжичка захар и малко брашно, и я оставете да шупне. Направете кладенче в брашното, изсипете вътре шупналата мая, добавете олиото, солта и започнете да добавяте топла вода, като постепенно замесвате. Количеството вода ще прецените, докато месите. Трябва да се получи меко и удобно за работа тесто, което не лепне по ръцете. Готовото тесто оставете на топло да втаса.

фантастично вкусен тутманик
Щом се надигне хубаво, разделете го на части и всяка разточете на тънка кора с размера приблизително на тавата, в която ще печете. Поръсете всяка кора обилно с олио и сирене и ги редете една върху друга в тавата, докато свършат продуктите. Отгоре завършете с последната кора. Нарежете тутманика на парчета по желание и го оставете отново да втаса.
Поръсете с останалата мазнина или наредете отгоре парченца масло за аромат. Печете на 200 градуса за около 35 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft