 
                
            За кюфтетата
	1 кг кайма
	1 бр яйце
	1 глава кромид лук
	2 с.л. галета
	3 с.л. нарязан магданоз
	1-2 ч.л. чубрица
	сол и черен пипер на вкус
За соса
	2 зелени чушки
	1 глава кромид лук
	2 с.л. брашно
	2 ч.л. червен пипер
	1-2 картофа
	3-4 обелени домата
	5-6 стръка магданоз
	2-3 клонки целина
	2-3 с.л. целина
	1 ч.л. чубрица
	4-5 с.л. олио
	1. Омесваме кайма със ситно нарязан кромид лук, магданоз, яйце, галета и чубрица. Оформените кюфтета овалваме в брашно и ги потапяме в тенджера с леко къкреща вода.
	Наливаме олио в голяма тенджера и запържваме ситно нарязания кромид лук и нарязана на кубчета чушка. След кратко запържване поръсваме червен пипер и брашно. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и посоляваме. Слагаме нарязаните на кубчета целина и картофи. След 10 мин. добавяме обеления и нарязан на дребно домат и кюфтетата. Накрая подправяме с магданоз, чубрица и листа целина и след 1 мин. ястието е готово за сервиране.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








