1 бр. пиле
	300 гр лук кромид стар
	300 гр гъби печурки
	200 гр моркови
	200 мл вино червено
	150 гр бекон
	800 гр домати консерва
	100 гр кисели краставички
	2 стръка ч.л. мащерка
	2 ск. чесън стар
	2 бр. бахар зърна
	1 бр. дафинов лист
	1/4 вр. магданоз пресен
	Пилето се нарязва на порционни парчета
	В тиган се запържва беконът и се отделя настрани
	Месото се запържва в същата мазнина, като ако е необходимо, може да се добави и олио и се слага в широка тенджера
	В същия тиган се запържват и лука, морковите, една скилидка чесън и гъбите, които след това се добавят към пилешкото и бекона
	Ястието се залива с вряща вода
	След като поври десетина минути, се добавя виното
	Прибавят се доматите, ситно нарязани или пасирани
	Ястието се подправя с дафинов лист, бахар, сол на вкус, черен пипер на зърна и два стръка мащерка
	Когато месото е почти готово, се добавят ситно нарязаните кисели краставички
	Готовото ястие се поръсва с прясно смлян черен пипер, пасиран чесън и пресен магданоз
	Поднася се с варен ориз
	Забележка: В ястието може да се добавят и черни маслини

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








