 
                
            
	15 мл. зехтин
	1 глава лук, нарязан
	2 скилидки чесън, счукан
	1 стрък целина, нарязан на ситно
	1 морков, нарязан на ситно
	400 гр. консерва нарязани домати
	30 мл. доматена паста
	750 гр. замразено спаначено пюре, размразено
	250 гр. гъсто крема сирене
	60 мл. настърган пармезан
	сол и черен пипер
	6-8 кори за лазаня
	Загрейте зехтина в тиган и изпържете вътре лука, чесъна, целината и моркова. Задушавайте на тих огън 5 минути. Добавете доматите и доматената паста. Варете на тих огън, докато зеленчуците омекнат и сосът се сгъсти леко. Смесете спанака и крема сиренето, докато станат на гладка смес. Разбъркайте 45 мл. пармезан в спаначената смес и подправете на вкус. Сложете слой от корите за лазаня на дъното на тавичката, в която ще я приготвяте. Отгоре изсипете половината от доматената смес, след това половината от спаначената смес. Сложете още един ред кори и покрийте с останалите домати и спанак. Поръсете с останалия Пармезан.
	Изпечете на 180°C за 30 минути, докато повърхността стане златисто-кафява. Оставете да изстине 10-тина минути, преди да разрежете.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








