Пухкав тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
3834415

Лесен тутманик

2 ч.ч. брашно (бяло или пълнозърнесто)
2 яйца
4-5 с.л. растително масло
150 г краве сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб (бакпулвер)
1 щипка червен пипер (или ким)
сол
Разбиват се добре киселото мляко, яйцата, растителното масло, настърганото сирене и солта. Прибавя се постепенно брашното, предварително пресято със содата за хляб (бакпулвера). Сместа се изсипва в намазнена с масло и набрашнена (или поръсена с галета) тавичка и се пече около 20 мин. в силна фурна. Непосредствено след изваждането от фурната тутманикът се наръсва с червен пипер (или ким).

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft