Пухкав тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
3834533

Тутманик с готово тесто

400 гтесто
200 гмасло
250 гсирене краве
1 бр.яйца

1. Готово хлебно тесто се разделя на шест топки, които се разточват на питки с диаметър около 15 см
2. Маслото се разтопява и с него се намазват питките
3. Питките се слепват по три и всяка тройка се разточва с големината на тавичката
4. Първата кора се слага в намаслена тавичка, върху нея се ръси натрошеното сирене и се покрива с втората кора
5. Тутманикът се намзва с останалата мазнина и с разбито яйце
6. Оставя се да втаса около 20 минути се пече в предварително загрята до 180 С фурна
7. Готовият тутманик се сервира топъл с айрян.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft