 
                
            
	1 буркан грах (1 пакет замразен грах)
	1 голяма глава лук, или 2 малки
	1 голям морков, или 2 малки
	2 супени лъжици брашно
	1 домат или 2 супени лъжици доматено пюре
	1 чаена лъжица червен пипер
	½ връзка копър
	сол и олио
	Почистете и нарежете лука и моркова на дребно, след което изсипете нарязаните зеленчуци в тендежера със сгорещено олио. Задушете зеленчуците за около 5 минути. Добавете брашното, като бъркате непрекъснато и много стартелно, за да не се получат бучки. След това добавяте граха (ако е замразен, размразете го предварително) и червения пипер, разбъркайте добре и добавете вода, колкото да покрие граха. След като заври, сложете нарязаните на ситно домати и около една чаена лъжичка сол и оставете ястието да заври. Яхнията трябва да поври на бавен огън до пълно сваряване на граха.
	След като грахът уври, свалете тенджерата от котлона и добавете нарязания на ситно копър.
	По желание може да поднесете яхнията с по 1 с.л. кисело мляко към всяка порция. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








