Лесна дроб-сарма от кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лесна дроб-сарма от кайма
Лесна дроб-сарма от кайма
admin
Добавена от: admin
84414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г кайма
2 яйца
1 кафена чаша ориз
1 глава лук
1 кафена чаша олио или 1/2 пакетче краве масло
5 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаени лъжички червен пипер
магданоз
джоджен
5 супени лъжици кисело мляко

Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и се прибавя изчистеният и измит ориз. Разбърква се и се задушава още няколко минути. Сваля се от огъня и се изсипва в тавичка. Каймата се разбърква с 1 кафена чаша вода и с 1 чаена лъжичка сол и се прибавя към ориза. Слагат се яйцата, киселото мляко, червеният пипер (по желание може да се прибави и черен пипер), нарязаният магданоз и джоджен. Сипват се 3 кафени чаши вода и всичко се разбърква много добре. Пече се в загрята фурна 25 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft