Лесна рецепта за меки, сочни и много сладки толумбички
8 Декември 2015
568354
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
500 мл. вода
1/2 пакетче масло
6 яйца
250 гр.
брашно
щипка сол
щипка сол
500 гр. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
сок от един лимон
1 ч.ч. олио за пържене
Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда. Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.
С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари