Лесна рецепта за реване

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесна рецепта за реване
Лесна рецепта за реване
admin
Добавена от: admin
120499
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
6 супени лъжици захар
1 пакетче ванилена захар
8 супени лъжици грис
4 пълни супени лъжици брашно
1 пълна ч.л. бакпулвер
кората от 1/2 лимон
Сироп:
600 гр. захар
600 мл вода
3 супени лъжици лимонов сок

Включете фурната да се загрява на 180 градуса. 
Намажете тава с размери 36/20 см с масло и я набрашнете. 
В дълбока купа счупете яйцата и добавете двата вида захар. Бийте с миксер на максимална скорост, докато получите гъста, светла и кремообразна смес. Намалете скоростта на миксера и добавете гриса, брашното, смесено с бакпулвера, и накрая - настърганата кора от лимон. Разбийте за кратко, колко да се слеят съставките, и поставете сместа в приготвената тава. Печете 20 минути, докато тестото отгоре се зачерви, а краищата се отлепят от тавата. Извадете от фурната и оставете настрана да се поохлади. Нарежете на парчета.

За сиропа: 
Сложете захарта и водата да се варят в тенджерка и разбърквайте с лъжица, докато захарта се разтопи. Варете на умерена температура и след като заври, варете сиропа 5-6 минути. 2 минути преди края добавете сока от лимон. Дръпнете настрана да "почине" около 5-6 минути, след което залейте охладеното реване с горещ сироп.

Оставете да изстине, покрийте с алуминиево фолио и поставете реването за 3-4 часа в хладилник. След това поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft