Как се приготвят еклери

вход през zajenata.bg
221379

Лесни еклери

500 млкраве прясно мляко
300 гбрашно тип 500
200 гзахар
125 гмасло
6 бр.яйца
1 пак.ванилия

1. Сложете на огьня да заври 1 чаена чаша вода заедно с маслото и щипка сол
2. Прибавете 1/2 чаена чаша брашно и бъркайте с дървена лъжица
3. Дръпнете от огъня да поизстине, след което прибавете едно по едно яйцата (4 броя), като биете с дървена льжица
4. От полученото пухкаво тесто оформете неголеми топчета, които изпечете в умерена фурна
5. През това време сварете крема (от прясното мляко, останалите яйца, брашно, захар и ванилията) и оставете да изстине
6. Изпечените еклери срежете от единия край и напълнете с крема
7. За пълнеж можете да използвате също течен шоколад или мармалад. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft