Лесни и бързи домашни курабийки
    
    
     
                
            
                28 Юли 2014
            
            
            119946
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разбиват се пет жълтъка с 80 грама захар. Маслото се замесва с брашното и се съединява с жълтъците. При необходимост се добавя малко мляко, за да се получи твърдо тесто. Тестото се разточва на кора и се режат форми по желание, като всяка курабийка се потопява в разбитите белтъци, а след това - в смес от захар и нарязани орехи. Курабийките се подреждат в ненамазнена тава и се пекат при температура от 50 градуса, докато се зачервят. След като се извадят от фурната, се поръсват с пудра захар.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








