Лесни и превкусни - хрупкави картофки по италиански
    
    
     
                
            
                28 Юли 2015
            
            
            45660
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Измийте картофите и ги сложете да се варят с кората. Когато омекнат, отцедете и ги разрежете наполовина с кората, след което ги поставете в тава, намазана със зехтин. Счукайте чесъна, нарежете домата и всичко това поставете между картофите. Посолете и залейте с малко зехтин, а след това подправете по желание. Поставете така приготвените картофки във фурната на 250 градуса.
След 10 минути поръсете ситно нарязания бекон върху картофите и отново ги поставете във фурната. Настържете кашкавала и сиренето, и когато се запекат картофите, ги поръсете върху тях. Изключете фурната и върнете тавата за още няколко минути вътре, докато кашкавалът и сиренето се разтопят.
Сервирайте с прясна салата от домати.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








