Летни пържени зеленчуци
15 Юли 2013
15207
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 патладжан
около 200 г чорбаджийски чушки
3-4 с.л. олио
1 домат
150 г сирене
1/2 връзка магданоз
по желание 3-4 скилидки чесън
по желание 1 лютива пиперка
сол, щипка захар
Измийте и почистете зеленчуците. В дълбок тиган сложете олиото, след което нарязания на дребни кубчета патладжан. Захлупете с капак и пържете, като разбърквате на 1-2 минути. Когато патладжанът е запържен, добавете нарязаните на едро чорбаджийски чушки и лютивата пиперка. Отново поставете под капак и бъркайте. Добавете нарязания на дребно домат. Ако обичате чесън, добавете и него сега. Когато ястието е готово (до няколко минути) подправете със солта и захарта (за смекчаване горчивината на зеленчуците), разпределете в чинии и поднесете с натрошеното сирене и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари