Пълнени гъби на дъска с летни зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Пълнени гъби на дъска с летни зеленчуци
Пълнени гъби на дъска с летни зеленчуци
admin
Добавена от: admin
9003
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Специална дървена дъска за печене (кедрова, кленова, черешова)
парче жълта тиква
1тиквичка
царевица
червена, жълта и оранжева чушка
зехтин, сол и черен пипер на вкус
опаковка гъби печурки (без дръжките и тъмната част под пънчетата)
парче твърдо сирене (кашкавал), настъргано
1 кочан царевица (прясна, само зърната)
босилек
 

Накиснете дъската във вода (може да притиснете с тежести) за поне 2 часа, преди да сложите върху грила.
Запечете зеленчуците: объркайте ги с малко зехтин, сол и черен пипер и изпечете на грил. Намажете долната част на гъбите със зехтин и ги сложете под грила за 2-3 минути, колкото да се отпечата грила върху тях, с шапките надолу. Махнете и оставете да се охладят напълно. Ако се появи влага, попийте с кърпа. Напълнете отвора на гъбите с настърганото сирене. Отгоре подредете запечените зеленчуци, така че да се виждат добре различните цветове. Поръсете отново с малко настъргано сирене и подредете върху дъската. Опитайте температурата на грила да не е много висока, за да не се напука дървото. Печете около 15 минути, докато сиренето се разтопи, а зеленчуците хванат златист захар. Украсете с изпечените царевични зърна и поръсете с малко зехтин и нарязания босилек. Поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft