 
                
            
	200 гр. масло
	125 гр. пудра захар
	4 яйца
	200 гр. брашно
	30 гр. царевично брашно
	15 гр. сухо мляко
	2 ч.л. бакпулвер
	75 мл. ябълков сок
	настърганата кора от 1 лимон
	100 гр. коктейлни череши
Пресейте брашното, царевичното брашно, сухото мляко и бакпулвера в купа. Разбийте омекналото масло и захарта до лек и въздушен крем. Прибавете постепенно яйцата, като оставите всяко да се поеме добре от сместа, преди да добавите следващото. Поръсете настърганата лимонова кора. Постепенно прибавете брашнената смес, като я редувате с ябълковия сок. Добавете и нарязаните череши. Сипете сместа в намазнена и покрита с хартия за печене форма с диаметър около 22 см. Изпечете сладкиша на 180 градуса за 30-тина минути, като проверявате с дървена клечица готовността му. Готовия сладкиш нарежете на квадрати или на кръгли пастички - с помощта на кухненски ринг.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








