Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
1295755
Лучена каша

Лучена каша

Продукти:
* 1 връзка зелен лук
* 6 стръка магданоз
* 2 яйца
* 1/2 л. прясно мляко
* 1 с.л. брашно
* сол
* черен пипер
* червен пипер
* 2 с.л. олио

Време за приготвяне:
15 минути


Рецепта за Лучена каша:

Лукът (1 връзка) и магданозът (6 стръка) се нарязват на ситно. Лукът се задушава в загрятото олио (2 с.л.) за кратко. Поръсва се с брашно (1 с.л.) и се разбърква. Яйцата (2 бр) се разбиват и смесват с прясното мляко (1/2 л.). Тази смес се излива в ястието. Посолява се и се подправя с черен пипер. Лучената каша се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Щом това се случи, тя се снема от котлона. Прибавя се ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка) и се разбърква. Кашата се поднася гореща, поръсена с червен пипер.

Съвет: На същия принцип се приготвят и други зелени каши - от спанак, лапад, коприва, лобода, киселец или няколко листни зеленчука. По време на пости яйцата и прясното мляко могат да се заменят с течна растителна сметана за готвене.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15
16
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft