Лятна лазаня с патладжани и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лятна лазаня с патладжани и спанак
Лятна лазаня с патладжани и спанак
admin
Добавена от: admin
19197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Патладжанът се нарязва на кръгчета, посолява се и се оставя да се отцеди за половин-един час. Леко се задушава - да омекне, но без да си губи формата.
Рикотата се смесва с размразения и добре изстискан спанак. Добавят се сол и подправки.
Счуканият чесън се запържва до златисто в малко масло. Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва леко, след което се сипва малко вода и се задушава за 10-15 минути. Добавя се доматеното пюре, посолява се и се разбърква добре, след което се слагат и доматите. Сосът се оставя да къкри докато се сгъсти. Преди да се свали от огъня се добавят подправките и ситно нарязаният магданоз.
Дъното на правоъгълна тавичка (30х20 см) се поръсва с малко от доматения сос. Отгоре се реди ред кори, половината от спаначената смес, половината патладжан, доматен сос и се поръсва с настърган кашкавал или моцарела. Отново се слага ред кори, спаначена смес, патладжан, сос, кори и отгоре се изсипва останалия доматен сос. Тавата се захлупва с капак или се покрива с алуминиево фолио и се пече в умерена фурна за 40-50 минути. Изважда се, маха се капака (фолиото), поръсва се с настъган кашкавал и Пармезан и се пече докато се получи хрупкава коричка (за около 5 минути).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft