Босненски бюрек - селска баница с богата плънка от кайма и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Босненски бюрек - селска баница с богата плънка от кайма и картофи
Босненски бюрек - селска баница с богата плънка от кайма и картофи
admin
Добавена от: admin
11333
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. дебели кори за баница (12-15 броя)
300 гр. мляно месо
1 средно голям картоф
1 средна глава лук
1 кубче мая
500 мл хладка вода
150 мл олио
малко сол, черен пипер, подправки на вкус
3 супени лъжици брашно

В тиган с малко олио запържете каймата заедно с настърганите картофи и лук. Добавете на вкус сол, подправки и черен пипер. Задушете на слаб огън.

Разтворете маята в хладката вода с брашното. Когато се активира, прибавете и олиото. Разтворете първата кора, намажете я с четка с плънката от мая и върху нея сложете още една кора. В края й поставете от плънката с месо, а празната част от кората намажете с плънката от мая. Навийте двете кори на руло и ги сложете в намазнена тава. Повторете процедурата докато има кори и плънка. Предварително пребройте корите, за да разпределите добре плънките. Накрая намажете подредените кори плънката от мая и олио. Печете бюрека на 200 градуса 20-30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft