 
                
            1 опаковка готови кори за баница
1 кубче мая 
сирене / извара на вкус
200 мл прясно мляко 
70 мл олио 
малко сол (равна малка чаена лъжичка) 
малко захар (малка чаена лъжичка)
 
1. Първо се приготвя плънката - в отделен съд се поставя маята с млякото, щипка сол и малко захар да втаса, а след това се добавя олиото. 
2. Вади се тавата, в която ще печете мазника, и се намазнява. 
3. Върху платнен чаршаф или голяма кърпа настрана се изваждат корите.
4. Първо се взимат 2 кори и се разтварят една върху друга върху чаршафа, а след това с помощта на лъжица се нанася от плънката върху цялата кора. 
5. Отгоре се поръсва от натрошеното сирене / извара в количество по желание. 
6. Накрая корите се навиват на руло, което се поставя в тавата за печене. 
7. Процедурата се повтаря с всички кори. 
8. Когато тавата се напълни, готовите кори се поръсват с олио и се наръсват със сусам по желание. 
9. Мазникът се пече, докато получи красив червеникав цвят.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








