Макарони с орехов сос и сирене
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6057
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Макароните (400 г - ригатони или друг вид по желание) се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се отцеждат и изплакват със студена вода. В дълбок тиган се разтопява маслото (2 с.л.), добавя се настърганото сирене ементал (100 г) и се разбърква, докато се разтопи напълно. Добавят се ромът (2 с.л.), натрошените орехи (50 г), ситно нарязаният магданоз (5 стръка) и сметаната (200 г). Бърка се в продължение на няколко минути, докато сосът леко се сгъсти, след което се добавят макароните. Всичко се разбърква много добре, подправя се с черен пипер и сол на вкус, и се поръсва с настърган пармезан (6 с.л.).
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








