Малинов пай

вход през zajenata.bg
Малинов пай
admin
Добавена от: admin
18774
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
100 г фино бяло брашно тип 00
75 г смлени бадеми
75 г фина кристална захар
½ ч. л. канела
1 с. л. фино настъргана кора от лимон
75 г студено масло
1 жълтък
1 белтък
2 с. л. захар за белтъците

за пълнежа:
250 г пресни или замразени малини
120 г сладко от малини

Брашното се пресява и се смесва с бадемите, захарта, канелата и кората от лимон. Добавя се нарязаното на кубчета масло. Стрива се на трохи. Слага се жълтъкът и бързо се оформя тесто. Увива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилника.
Тестото се разточва върху хартия за печене и от него се изрязва кръг с диаметъра на формата, в която ще се пече. Дъното се набожда на няколко места с вилица и се слага във фурна загрята до 180° С за 15 мин.
Белтъкът се разбива на сняг, добавя се захарта и пак се разбива добре.
Пресните малини се разбъркват със сладкото от малини и се сипват върху изпечената основа. С разбития белтък се шприцоват ленти върху малините. Запича се за още 20 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft