Малинов пай
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            18941
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Брашното се пресява и се смесва с бадемите, захарта, канелата и кората от лимон. Добавя се нарязаното на кубчета масло. Стрива се на трохи. Слага се жълтъкът и бързо се оформя тесто. Увива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилника.
	Тестото се разточва върху хартия за печене и от него се изрязва кръг с диаметъра на формата, в която ще се пече. Дъното се набожда на няколко места с вилица и се слага във фурна загрята до 180° С за 15 мин.
	Белтъкът се разбива на сняг, добавя се захарта и пак се разбива добре.
	Пресните малини се разбъркват със сладкото от малини и се сипват върху изпечената основа. С разбития белтък се шприцоват ленти върху малините. Запича се за още 20 мин.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








